Wie kan bij mij terecht?

Alle ouders die vragen hebben bij de opvoeding of het onderwijs van hun kinderen.

Ouders die, nadat hun kind een diagnose kreeg, moeite hebben om alle adviezen op een evenwichtige manier in hun gezin vorm te geven.


Een paar voorbeelden:


  • Er is te veel drukte en te weinig structuur. Je bent te vaak de controle kwijt en reageert daardoor minder fijn dan je zou willen, zodat je je daarna weer schuldig voelt.

=> meer info over opvoeding en onderwijs: zie hier


  • Na je echtscheiding vraag je je af hoe je nog grenzen kan aangeven aan je kinderen. Je mist ze te vaak en wil ze alleen maar verwennen, maar de kinderen reageren daarop niet zoals je verwachtte. Er zijn veel ruzies, het evenwicht is helemaal kwijt.

=> meer info over opvoeding en onderwijs: zie hier


  • Je voelt je machteloos omdat je kind op school niet de uitdaging krijgt die het zo hard nodig heeft. De leerkracht doet zijn/haar best maar het blijkt niet voldoende. Je bent bang dat je kind gaat afhaken op school, ondanks al zijn/haar leergierigheid.

=> meer info over verrijkingsklassen: zie hier.


  • Je twijfelt: doe ik het wel goed als mama/papa? Je kinderen reageren vaker dan je wil onbeleefd, doen dingen die je absoluut niet sympathiek vindt, tonen te weinig respect, … Vaak reageer je dan zelf ook niet al te best of volgt er een discussie met je partner.

=> meer info over opvoeding en onderwijs: zie hier


  • Onlangs kreeg je kind een diagnose. Daarna werd je overstelpt met adviezen en “to do’s” waarvan je het gevoel hebt dat je ze nooit gaat kunnen waarmaken. Je voelt je volledig tekort schieten en op school zijn er ook al niet de tijd en de middelen om alle adviezen perfect op te volgen.

=> meer info over ‘na de diagnose’: zie hier

WIE KAN NIET BIJ MIJ TERECHT ?

 

  • Ik neem geen testen af en ik maak geen diagnoses. Als ik denk dat een diagnose nodig is voor je kind, stuur ik je door naar gespecialiseerde of multidisciplinaire centra. NA de diagnose kan je wél bij mij terecht voor verdere begeleiding.

 

  • Ik kan geen mensen helpen die willen dat ik hun probleem ga “fixen”. Alleen door samen, open en eerlijk, na te denken over mogelijke oplossingen, en door in deze oplossingen tijd en moeite te investeren, kunnen we de problemen proberen aanpakken. Het is altijd een zoektocht, zonder garantie op succes.  En misschien moeten we ook ‘succes’ opnieuw definiëren: situaties zijn nooit perfect en mensen ook niet, maar we kunnen de stappen in de goede richting in kaart brengen en daarop verder werken.

 

  • Ik kan geen mensen helpen die op zoek zijn naar langdurige therapie, bijvoorbeeld voor traumaverwerking of psychiatrische stoornissen. Merk ik dat je meer baat zou hebben bij een therapeut, ga ik samen met jou op zoek naar iemand die je kan helpen.
unsplash