Een paar voorbeelden:
- Er is te veel drukte en te weinig structuur. Je bent te vaak de controle kwijt en reageert daardoor minder fijn dan je zou willen, zodat je je daarna weer schuldig voelt.
=> meer info over opvoeding en onderwijs: zie hier
- Na je echtscheiding vraag je je af hoe je nog grenzen kan aangeven aan je kinderen. Je mist ze te vaak en wil ze alleen maar verwennen, maar de kinderen reageren daarop niet zoals je verwachtte. Er zijn veel ruzies, het evenwicht is helemaal kwijt.
=> meer info over opvoeding en onderwijs: zie hier
- Je voelt je machteloos omdat je kind op school niet de uitdaging krijgt die het zo hard nodig heeft. De leerkracht doet zijn/haar best maar het blijkt niet voldoende. Je bent bang dat je kind gaat afhaken op school, ondanks al zijn/haar leergierigheid.
=> meer info over verrijkingsklassen: zie hier.
- Je twijfelt: doe ik het wel goed als mama/papa? Je kinderen reageren vaker dan je wil onbeleefd, doen dingen die je absoluut niet sympathiek vindt, tonen te weinig respect, … Vaak reageer je dan zelf ook niet al te best of volgt er een discussie met je partner.
=> meer info over opvoeding en onderwijs: zie hier
- Onlangs kreeg je kind een diagnose. Daarna werd je overstelpt met adviezen en “to do’s” waarvan je het gevoel hebt dat je ze nooit gaat kunnen waarmaken. Je voelt je volledig tekort schieten en op school zijn er ook al niet de tijd en de middelen om alle adviezen perfect op te volgen.
=> meer info over ‘na de diagnose’: zie hier